dinsdag 13 mei 2014

Op weg naar de Trail des Fantômes!

Nu ik de Koning van Spanjetrail en de Trailrun Leudal achter de rug heb is mijn schema afgelopen. De Koning van Spanjetrail was het belangrijkste doel van de 1e helft van 2014 en dat doel is voor mij zeker geslaagd! Dat ik daarna ook nog eens een leuke prestatie bij het Leudal heb kunnen neerzetten is natuurlijk mooi meegenomen.
Om mezelf lekker bezig te houden heb ik voor het hele jaar al wat leuke doelen staan, te denken aan de Strongmanrun, de Hoge Veluwetrail en misschien als het lukt nog ergens een wegmarathon tussen prikken. Maar mijn volgende grootste doel is toch zeker wel de Trail des Fantômes 50km! Mijn eerste ultraloop en de eerste keer ooit dat ik langer bezig ben dan 3.5 uur, waarschijnlijk 2x zo lang en dat dan in een prachtige maar ontzettend zware omgeving. Krijg nu al de kriebels als ik er aan denk!

La Roche en Ardenne
Vorig jaar zag ik de Trail des Fantômes wel eens langskomen op Facebook, het zag er ontzettend mooi uit, het was lekker dichtbij en het scheen een hele zware trail te zijn. 3 Ingrediënten die mij toch wel erg aanspraken. Maar aangezien ik toen net een halve marathon goed kon volbrengen had ik dat doel toch even een jaartje naar achter geschoven. Dit jaar zou het dan moeten worden, de 25km van de TdF. Bij toeval kwam ik op de Facebook-pagina van Scarabee ineens een wedstrijd tegen waar je startbewijzen voor deze prachtige trail kon winnen en zonder verwachtingen ging ik het gewoon proberen. En ja hoor, ik won het startbewijs, maar ik was niet de enige. Ook Bjorn won het startbewijs, dus er konden meteen al plannen gemaakt worden. Bjorn had zich ingeschreven voor de 13km, maar ik nam de gok en schreef me toch maar in voor de 25km.


Hoe ik dat overleefd heb is hier te lezen: Verslag TdF 25km.

Wie het verslag niet te lang vond en het helemaal heeft gelezen heeft gemerkt dat ik er redelijk gehavend ben uitgekomen. Het was een wonder dat ik hem überhaupt heb uitgelopen eigenlijk. Maar dit jaar gaan we dus gewoon lekker 2x die afstand lopen! Met bijna 2x de hoogtemeters. Dat alles in 1 dag. Kriebels.


Dat zijn een aantal leuke heuvels die ik dan moet beklimmen, met mijn grote vijand 'De muur van Maboge' weer aan het eind. Wat ik heb geleerd van Thomas ga ik nu dan ook echt in de praktijk brengen. Veel hoogtemeters maken in de training, veel hoge step-ups thuis, of anders veel krachttraining. Hopelijk helpen deze dingen mij om dit keer de hele afstand zonder kramp of andere ongemakken door te komen. Al ben ik de laatste tijd al wel veel sterker dan vorig jaar.


Het is voor mij in ieder geval een enorme uitdaging! Niet alleen de trail zelf, maar ook de weg ernaartoe. Ik zal uren moeten maken op mijn benen. Proberen om in ieder geval eens 5 uur te maken waarschijnlijk en ontzettend veel hoogtemeters proberen te pakken. De zin is er in ieder geval, ben heel erg gemotiveerd om hiermee te beginnen! Over nog iets meer dan 3 maanden is het al zover, dus dat wordt nog hard aanpoten. Hoe dat allemaal gaat kom je vanzelf te weten als je dit blog volgt ;).

Nu eerst een andere heel belangrijke training, slapen!

2 opmerkingen:

 1. Heb je wel een schema hiernaartoe? Het lijkt me een zware maar ook prachtige trail!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog geen schema, maar het komt eraan. Nog even wat dingen afspreken en andere doelen op een rijtje zetten :).
   En je hebt er helemaal gelijk in, zwaar en prachtig! De 27km was dat ook al :). Erg leuk om te doen!

   Verwijderen